Ausbildungen und Kurse

Christina Krug Hochzeitstorten Perfektion Zuckerblumen

Meisterklasse

Handwerk, Design und Businesskonzept für den Start ins eigene Business.

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Wedding Cakes A-Z

Have you already baked many cakes, and do your creations delight the people around you? Are you passionate about wedding cakes with modern designs but lack formal pastry training? Are you considering turning your hobby into a profession? Or are you already a professional but want to perfect your cakes with new techniques? Then the „Wedding Cake Course Series“ is just right for you!

After numerous travels around the world, I have found that the most delicious cakes are made in Austria and France. And where is the most beautiful cake design found? In Great Britain, Australia, and the USA! According to my motto „Learn from the best!“, I studied the inner workings of cakes in Austria and France and the beautiful exteriors with cake designers from English-speaking countries. These design techniques have hardly been taught in Austria until now, but they are increasingly in demand due to a flood of stunning cake images on social media.

After 10 years and over 1,000 beautiful AND delicious cakes, I am now passing on this knowledge from the ground up. The four courses cover essential techniques in craftsmanship as well as organizational and logistical topics such as production, storage, and transport. The Wedding Cake Course Series can be booked as a complete series or as individual courses, depending on prior knowledge and personal interests.

Hochzeitstorte Vintagerie aus der Schnabulerie

Wedding Cakes Basic - Naked Cakes

A 3-tier naked cake will be baked and filled with stable creams. The focus will be on various filling techniques and floral decoration.

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Hochzeitstorten Kurs Fondant

Wedding Cakes Basic - Fondant Cakes

A 4-tier cake will be flawlessly smoothed, covered, and finally stacked. Bonus: Excursion to the florist.

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Hochzeitstorten Perfektion Dekor

Wedding Cakes Perfection - Decoration

Here, I will showcase modern cake decoration techniques such as wafer paper, stylish ornaments made from royal icing, calligraphy, and working with gold leaf.

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Hochzeitstorte Imperial aus der Schnabulerie

Wedding Cakes Perfection - Sugar Flowers

Handcrafted sugar flowers such as roses, anemones, hydrangeas, and various foliage turn a cake into a work of art.

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"Die Kurse bei Christina waren eine große Hilfe mich an die erste Hochzeitstorte zu wagen. Ihre Tools begleiten mich bis heute und bilden einen großen Teil der Grundlagen meiner Torten. Außerdem war die Bewunderung ihrer Perfektion, mit der sie ihre Werke kreiert, Anstoß für den Beginn meiner Ausbildung als Quereinstiegen zur Konditorin. Danke, liebe Christina, dass du deine Erfahrungen und dein Wissen mit uns teilst!"
Melanie Proyer
Konditorin
"Christina Krug weiß genau, worauf es in diesem Business ankommt. Wertvolle Tipps aus ihren persönlichen Erfahrungen sind für eine selbstständige Unternehmerin Gold wert!."
Theresa Jahoda
Konditorin
"Dank Christinas Erklärungen, Vorzeigetechniken und Tipps war nicht nur ich mit dem Endergebnis mehr als zufrieden. Man bekommt Rezepte, die geling-sicher und einfach umsetzbar sind. Es war ein wunderbarer Kurs in einer lässigen Location mit einer höchst kompetenten Kursleiterin – empfehle ich auf jeden Fall weiter!."
Julia Fleischanderl
Kursteilnehmerin
"Durch die professionelle Anleitung mit vielen hilfreichen Tipps und Tricks, gelingen die Rezepte nicht nur im Kurs. "
Anita S.
Kursteilnehmerin